Thai kylling kokos karry


Denne thailandske kylling coconut curry er lavet med bud kylling og grøntsager i en nem kokos curry sauce lavet med rød thailandsk karrypasta. Det er fantastisk smagfuld og bedre end takeout! Hold det lavt carb ved at tjene med blomkål ris.
For et par år siden, da min familie gik til Thailand, tog jeg en morgen og gik til en thailandsk madlavningskursus. Det var så sjovt at lære om smag og madlavning metoder til en anden kultur, mens du besøger dette land, og det inspirerede mig til at komme hjem og gøre mere af mine foretrukne thailandske fødevarer i mit eget køkken, som denne thailandske kylling kokos curry, der afbalancerer de fire varianter af thailandsk madlavning: salt, krydret, sur og sød.

Hver thailandsk parabol saldi mindst to, men nogle gange alle fire, af disse varianter. Det er en stor del af deres kulinariske tradition!

I thai kylling kokos curry, er det at spille mellem den søde kokosmælk, krydret rød karrypasta, sur limesaft og salt fisk sauce, der giver det de klassiske thailandske smag, som vi elsker. Brug store-købte rød karry pasta gør dette til en nem weeknight parabol, og selv min madlavning instruktør i Thailand sagde, at næppe nogen der gør deres egen karrypasta, fordi det er så meget arbejde og bruger så mange vanskelige at finde ingredienser.

Hvad du bliver nødt til at gøre Thai kylling kokos curry
Kylling: Vi foretrækker at bruge kyllingebryst kød i denne opskrift, men lår ville være stor også! Bare hak kyllingen i 1-tommer stykker for nem madlavning.
Salt & Peber: Krydr kyllingen, inden den koger, ved at drysse den med lidt salt og peber. Det hjælper med at opbygge smagen af skålen i stedet for at vente på at krydre det i slutningen.
Olie: Enhver neutral-smagning olie vil arbejde for madlavning kyllingen.
Veggies: Jeg elsker at tilføje zucchini, peberfrugt og løg til min karry, men det er en stor skål at bruge op, hvad du har i køleskabet. Sukker snap ærter, broccolini, grønne løg, og grønne bønner også arbejde stor! Bare holde beløbene om det samme, og du kan bytte dine foretrukne grøntsager ind og ud.
Hvidløg: Alt er bedre med hvidløg, right? En interessant ting jeg lærte i min thailandske madlavning klasse er, at de bruger meget mindre, men meget mere potent hvidløg i Thailand, men denne opskrift blev skrevet med store hvidløgsfed i tankerne, at de fleste af os er bekendt med.
Ingefær: Jeg kan varmt anbefale at bruge frisk ingefær i stedet for subbing tørret ingefær i denne opskrift.
Thai Red Curry Paste: Du kan justere mængden af karrypasta for at gøre denne parabol mere krydret eller mild afhængigt af din smag. Vi betragter denne “medium-krydret” som skrevet, så hvis du er bekymret for meget varme, kan du skære mængden i halve, eller hvis du vil have det virkelig krydret du måske ønsker at tilføje en anden 2 spsk.
kokosmælk: Brug fuld-fedt kokosmælk for den bedste smag.
Fisk Sauce: Dette er en af de ingredienser, der kan skræmme nogle væk, men det er virkelig tilføjer awesome smag uden at gøre fadet smag “fishy”. Det helt sikkert tilføjer ægthed!
Lime Juice: Du kan endda tjene lime kiler på siden for at væbne mere limesaft på, hvis du kan lide ting ekstra pucker-y.